Spring naar de content

Loondienst met participatie

Loondienst met participatie

Bij ons hebben alle medewerkers de unieke mogelijkheid om ‘mede-eigenaar’ te zijn van Bernhoven. Iedereen met een dienstverband van een jaar of langer ontvangt t/m 2021 jaarlijks een converteerbare obligatie van 100 euro. Op deze obligatie(s) ontvang je jaarlijks 4% rente. We noemen dit het participatiemodel ofwel loondienst met participatie. Het is voor iedereen mogelijk met een dienstverband voor een jaar.

Waarom loondienst met participatie?

We geven jou als medewerker de mogelijkheid nog meer betrokken te raken bij Bernhoven, en samen met ons impact te maken. Naast de converteerbare obligatie die je als financiële waardering krijgt, kun je er ook voor kiezen om zelf extra in te leggen. Jouw inleg is onderdeel van een grotere investeringsronde waarmee we met Bernhoven de volgende stap kunnen zetten naar goede en betaalbare zorg voor de regio. Zo doe je een maatschappelijke investering en ontvang je 4% rente over het bedrag dat je hebt ingelegd.

Hoe werkt het?

Je kunt extra converteerbare obligaties aanschaffen (vanaf 500 euro). Dit houdt in dat indien winstuitkering in de zorg ooit mogelijk wordt, jouw obligaties worden omgezet naar aandelen. De verwachting is dat dit niet gaat gebeuren (de laatste ontwikkelingen in de Tweede kamer). In dat geval loopt de obligatielening na 9 jaar af en kun je kiezen voor verlenging van de obligatielening met bijvoorbeeld vijf jaar of je kiest ervoor om het ingelegde bedrag retour te krijgen.

Rekenvoorbeeld

Als je 500 euro inlegt (dat is het minimum, 5 obligaties van 100 euro) dan krijg je daar gedurende 9 jaar 4% rente over. Dat betekent dat aan het einde van de looptijd (9 jaar) de inleg terugkrijgt (500 euro) en je jaarlijks een rentevergoeding ontvangt van 20 euro, in totaal 180 euro.

Een grotere investeringsronde

De converteerbare obligaties voor medewerkers maken onderdeel uit van een totale investeringsronde van 20 miljoen euro in de komende jaren. Ook betrokkenen uit de regio kunnen investeren via converteerbare obligaties. Vorig jaar is er door collega’s een bedrag van bijna een kwart miljoen euro geïnvesteerd. Een mooi begin.

Hier kun je verder lezen over de obligatieleningen die we uitgeven.