Spring naar de content

‘Ik kende Bernhoven van een project dat ik tijdens mijn Masterstudie Bedrijfskunde (MScBA) heb gedaan. Die studie deed ik tijdens mijn medische opleiding. Wat me toen al intrigeerde: de andere manier van denken.

De zorg niet productiegestuurd naar kwaliteitgestuurd organiseren. Daarmee: de productie verlagen en de kwaliteit verhogen. Daar stond en sta ik heel erg achter. Als mens. Als dokter. Én als bedrijfskundige. Alleen op deze manier blijft zorg betaalbaar.

Er was een moment dat ik zowel in een ander ziekenhuis als bij Bernhoven een baan kreeg aangeboden. In dat andere ziekenhuis een tijdelijke baan, máár dit ziekenhuis sloot erg aan bij mijn ambities. Bij Bernhoven een vast contract, dat sprak me ook aan. Tijdens de meeloopdag in Bernhoven merkte ik: niet de vastigheid geeft de doorslag, nee, ik wil hier werken. Waar ‘m dat in zit? De chemie. Het wij-gevoel dat ik ervaar. Én de bereidheid om elkaar te helpen. Het positieve beeld dat ik kreeg toen ik het project deed is sinds ik hier ben alleen maar bevestigd.’

Wout van der Meij, chirurg