Spring naar de content

‘Vroeger wilde ik de politieopleiding gaan volgen. Maar een leraar zei tegen me: ‘Fayide, ik denk dat jij een type bent om in de zorg te werken’. Ik was zorgzaam. Dat ben ik nog steeds.

Zowel thuis als in mijn werk. Zo ben ik in het vak gerold. Tijdens mijn stage bij het, toen nog, St. Anna in Oss heb ik besloten daar te blijven.

Fayide werkt nu 23 jaar bij Bernhoven als doktersassistente waarvan zes jaar bij de poli kaakchirurgie. 'Ik assisteer, maak röntgenfoto’s en afdrukken, het is heel afwisselend werk. En wat ik ook fijn vind is de manier waarop de dokters hier met je omgaan. Ze zijn betrokken, het is heel gelijkwaardig, dat doet me iets. Ik zou niet ergens kunnen werken waar ik een heel grote afstand voel. Er is hier ook een grote saamhorigheid. Die was er al, maar zeker in de piek van de coronacrisis heb ik die heel sterk gevoeld. Ik heb er heel veel van geleerd. Het mooiste aan mijn vak? Dat de patiënten daarna blij naar huis gaan. Omdat de pijn weg is bijvoorbeeld. Daar word ik ook blij van.’

Fayide Tegmen, doktersassistent