Spring naar de content

‘Gelijkwaardigheid. Dat is wat ik elke dag binnen Bernhoven ervaar. Niet alleen op de OK, maar ziekenhuisbreed. Je wordt gezien. En daar groei je van.

‘Op de OK werken we met relatief jonge specialisten en dan merk je echt: er is minder hiërarchie. We maken allemaal echt deel uit van een hecht team. En wat ook fijn is: er wordt veel aandacht besteed aan het durven geven van feedback, en aan het durven zeggen dat je niet zo lekker in je vel zit als dat zo is. Het is een vast onderdeel van de briefing ’s morgens. Niet alles is groot of belangrijk genoeg om te vertellen, en natuurlijk is het soms best spannend, maar we geven elkaar wel de ruimte. Laten elkaar weten: je mag er zijn. Het werk op de OK is al intensief genoeg.

‘Ik heb van Bernhoven veel kansen gekregen. Zo heb ik diverse coachingsopleidingen mogen doen. Sinds begin dit jaar hoor ik bij de Masters of Context, waarmee ik het Bernhovenlab uitdraag. De kern: wat jij, in al je heelheid, in het klein doet, gebeurt ook in het groot. Het is een olievlek. Als jij de kans aanneemt om je te ontwikkelen - en die kans krijg je bij Bernhoven - en je kunt jezelf transformeren, want zo zie ik het echt, dan groei je als mens. Thuis, maar ook op je werk. Want je hebt jezelf de hele dag bij je. Bij Bernhoven wordt niet alleen de functie, maar ook de mens erachter gezien, en ik vind dat een warm bad. Wie ik ben als mens en als professional begint steeds meer samen te vallen. Het valt allemaal op zijn plek.’

Petri Pennings, operatieassistent