Spring naar de content

‘Toen ik tien jaar geleden voor mijn opleiding tot operatieassistent op zoek ging naar een ziekenhuis drukte een kennis, zelf operatieassistent, me op het hart: kijk bij je keuze goed naar wat voor type mens je bent. Vanuit die gedachte koos ik voor Bernhoven.

‘Een ziekenhuis moet bij je passen. De een vindt het prettiger om in een academisch ziekenhuis te werken, waar wat meer afstand is. Ik ben meer van een vertrouwde omgeving, ‘ons kent ons’. Voor mijn werk, maar ook voor mijn eigen leerproces. Ik ben heel blij met mijn keuze voor Bernhoven en als er nieuwe collega’s bijkomen zie ik nog altijd terug wat ik voelde toen ik hier tien jaar geleden begon: iedereen is belangstellend, je wordt meteen opgenomen. Dat is een heel veilig gevoel, weet ik uit ervaring.

‘We hebben ook gewoon een fijn team. We organiseren best regelmatig een uitje om het even over andere dingen te hebben dan ons werk, even andere verhalen te horen. Het is nu eenmaal een pittig vak, waarin we samen lachen en samen huilen. Maar daar krijgen we de ruimte voor. Zoals we ook de ruimte krijgen om ons te ontwikkelen. Ik ben echt niet meer het grijze muisje dat ik was toen ik hier binnenkwam, ik ben gegroeid en ik vind dat een enorme verrijking. Inmiddels heb ik een gezin, maar als thuis de telefoon gaat omdat er een collega uitvalt voor een dienst, dan zíé ik mijn man al kijken, maar hij weet: als ik ook maar enigszins kan ga ik.’ 

Jennie van Kessel, operatieassistent