Spring naar de content

Het Bernhovenlab is een werkplaats, waar collega’s drie dagen met elkaar werken aan uitdagingen waar ze in de dagelijkse praktijk tegen aan lopen.

Tijdens het lab is er tijd om naar elkaar te luisteren; wat zijn zorgen die leven en welke beelden roepen deze zorgen op? Door samen deze beelden en belevingen te onderzoeken ontstaan nieuwe inzichten.

Je onderzoekt waar je last van hebt of waar je blij van wordt. Beelden verstoren de werkelijkheid en zijn vaak niet effectief. En wanneer je dit niet doorbreekt, houd je disfunctionele patronen in stand. Door met oprechte aandacht te leren luisteren heb je invloed op de kwaliteit, samenwerking en sfeer in je werk. Iedere (nieuwe) collega krijgt de kans om aan het Bernhovenlab deel te nemen.

Na afloop van een Bernhovenlab-bijeenkomst zei een collega: “Dit is de plaats waar het Bernhoven-DNA wordt ontwikkeld, dit maakt ons echt bijzonder en dat heb ik nog niet ergens anders meegemaakt. Hier leren we met elkaar de dialoog te voeren, zonder oordeel en met de volle aandacht voor de ander.”