Spring naar de content

Voor toekomstbestendige verpleegkundige zorg scholen wij intern verpleegkundigen met een hbo- of CZO-opleiding bij tot regieverpleegkundige. Bernhoven heeft met het interne scholingsprogramma ‘Leiderschap en ontwikkeling voor regieverpleegkundigen’ als eerste ziekenhuis in Nederland een NLQF 6 erkenning gekregen.

Dit betekent dat het niveau van de opleiding gelijk is aan het bachelor (hbo) niveau. Een grote groep verpleegkundigen in Bernhoven met een verpleegkundige vervolgopleiding kan zich ontwikkelen tot regieverpleegkundige, zonder daarbij een verkorte hbo-v te hoeven volgen. Dit is uniek en in geen enkel ander ziekenhuis mogelijk. Het scholingsprogramma Bernhoven duurt dertien maanden en is opgezet rondom de thema’s verpleegkundig leiderschap, evidence based practice (EBP), klinisch redeneren en kwaliteit en veiligheid.

Verpleegkundigen die het scholingstraject hebben gevolgd, worden na succesvol afronden ingezet als regieverpleegkundigen waardoor zij bij herregistratie aan kunnen tonen dat zij voldoen aan de werkervaringseis.

Ben je verpleegkundige en wil jij jezelf verder ontwikkelen tot regieverpleegkundige binnen Bernhoven? Bekijk dan onze vacatures en neem contact met ons op.