Spring naar de content

Verpleegkundigen uit andere zorgbranches klaargestoomd voor overstap naar Bernhoven. Veel mensen met een verpleegkundige achtergrond werken niet in een ziekenhuis, maar zouden er (weer) graag aan de slag gaan. De overstap is vaak moeilijk, omdat de benodigde ziekenhuiservaring ontbreekt of niet meer actueel is. Dat gegeven, gecombineerd met de krapte op zorgarbeidsmarkt, bracht teammanager Suzanne van Lankvelt-Hoevenaars en haar collega’s bij een nieuw initiatief: het Verpleegkundig Ontwikkeltraject, kortweg VOT. Februari dit jaar gingen acht deelnemers van start. En met succes!

Het VOT is een traject van zes maanden. In grote lijnen houdt het in dat kandidaten met een verpleegkundige achtergrond een stevige bootcamp vol informatie en kennisoverdracht krijgen. Vervolgens krijgen ze drie maanden intensieve begeleiding. De eerste lichting deelnemers werd begeleid op de Acute Opname Afdeling (AOA). Wie het traject goed afrondt, krijgt een contract. ‘Votters’ van het eerste uur Lisa Huibers en Anneloes Koopman zijn enthousiast.

Kan ik het nog?

Lisa deed haar ziekenhuiservaring op in Leiden en bij Bernhoven. Daarna kwam ze in de thuiszorg terecht. Maar het ziekenhuis bleef trekken. “Mijn grootste drempel om te solliciteren was: kan ik het nog? Ik was er drie jaar uit geweest en had in verband met mijn zwangerschap ook een lange periode niet gewerkt. Toen zag ik de vacature van Bernhoven waarin ze vroegen om een algemeen verpleegkundige en besloot te reageren. Suzanne vertelde me over het VOT. Ik vond het een ideale manier om mijn kennis op te frissen én weer te leren. Het begon al goed, met de bootcampweek. We kregen tijdens de bootcamp een rondleiding en heel veel informatie over en scholing in de werkzaamheden op de AOA. Er waren e-learningmodules met tussentijdse toetsen, zodat we tegelijkertijd konden leren en ervaring opdoen. Het hele traject heeft me veel vertrouwen gegeven.”

Intensieve begeleiding

Tijdens de drie inwerkmaanden wordt bepaald of de deelnemer mag blijven. Voor wie het werken op de AOA niet geschikt blijkt te zijn is er soms de optie om op een andere verpleegafdeling aan de slag te gaan. Als het daar niet lukt, eindigt het traject.

Anneloes Koopman: “Ik ben vorig jaar juni afgestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik natuurlijk stages gedaan, maar niet in een ziekenhuisomgeving. Dit initiatief van Bernhoven was voor mij een prima opstap. We kregen allemaal een inwerkplan waarin we stap voor stap toewerkten naar zelfstandigheid. Belangrijk op de AOA is dat je prioriteiten kunt stellen en snel kunt handelen. Ik merkte dat dat voor mij wat te snel ging. Ook klinisch redeneren vond ik moeilijk, ik had dat weinig gehad tijdens mijn opleiding. Daarom is besloten dat ik niet bij Bernhoven blijf. Maar het VOT heeft me wel veel gebracht. Sowieso heb ik ontzettend veel geleerd. Je wordt heel intensief begeleid, er wordt aandacht aan je besteed, je wordt gezien. Iedereen probeert je verder te helpen en te ondersteunen. Er hangt een heel positieve sfeer, dat merk je ook aan de patiënten. Deze ervaring helpt me zeker bij mijn volgende stappen.”

Van de acht oorspronkelijke deelnemers blijven er uiteindelijk vier bij Bernhoven werken. Ook Lisa heeft haar plek op de AOA inmiddels gevonden. “Ik zei nog tegen mijn man toen ik ging solliciteren: ik ga níét op de AOA werken, en moet je kijken waar ik nu sta. Ik vind het er heerlijk!”