Skip to Content

Patiënten denken mee aan de tekentafel

Als Bernhoven streven we naar patiëntgelijkwaardigheid. Onze zorgprofessionals gaan samen met de patiënt in gesprek over een behandeling die past bij de specifieke wensen en persoonlijke omstandigheden. Vaak met de keuzehulp als hulpmiddel.

En gelijkwaardigheid gaat bij ons verder. Patiënten denken bij ons ook mee over hoe we de zorg het beste kunnen verbeteren en organiseren. Aan de tekentafel, op het moment dat de plannen worden bedacht. We organiseren onder meer ‘patiëntexperiences’ en strategieworkshops waarbij de kennis en ervaringen van patiënten worden ingebracht. Stichting Ikone is hierbij onze samenwerkingspartner.

Patiëntreis

Arianne van de Gein, patiënt, nam deel aan één van de workshops waarbij een ‘patiëntreis’ werd gemaakt rondom het thema verwijzen. Tijdens een patiëntreis bespreken patiënten, huisartsen, medisch specialisten, doktersassistenten en verpleegkundigen samen een stuk van het zorgproces.

“Het was goed te ervaren wat er bij de ander leeft. Om te zien dat de medewerker van Bernhoven die voor mij de afspraak niet kan maken, net zo hard baalt als ik dat doe. Ik heb door de bijeenkomst meer inzicht en vertrouwen gekregen in de zorg. Ik heb gezien dat er mensen werken met het hart op de goede plaats en die het beste met mij voor hebben. Dat maakt het makkelijk te accepteren dat er soms iets niet goed gaat. En ik wil heel graag blijven meedenken met Bernhoven. Ze kunnen me altijd bellen. Goede zorg maak je immers met z’n allen!”

'Ik heb gezien dat er mensen werken met het hart op de goede plaats en die het beste met mij voor hebben.'

Arianne van de Gein, patiënt
MR 0775 Specialisten Met Elkaar In Gesprek

Wil jij werken in Bernhoven?

Bekijk hier onze vacatures

Contact
& meer informatie

HR team foto