Skip to Content

‘Tijd voor de patiënt, dat staat binnen Bernhoven echt centraal’

Kelly van der Heijden - doktersassistent

Mijn naam is Kelly van der Heijden, doktersassistente op poli reumatologie. Zelf ben ik als verzorgende IG begonnen waarna ik verder ben gaan studeren om uiteindelijk verpleegkundige te zijn buiten de ziekenhuis setting. Ik kwam dan regelmatig langs Bernhoven gelopen en dacht: ‘daar zal ik ook nog wel eens een keer gaan werken’.

Door mijn gezinssituatie was ik op zoek naar regelmaat in mijn werktijden. Toen heb ik gesolliciteerd op de vacature van een doktersassistente. Ik heb dus niet de opleiding tot doktersassistente gevolgd, maar door mijn ervaring als verpleegkundige kon ik deze functie wel vervullen.

De patiënt staat centraal

Bernhoven is het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor mij. Maar dat is niet de enige reden waarom ik voor Bernhoven heb gekozen. We zijn een vernieuwend ziekenhuis. Hier nemen we de tijd voor de patiënt en die staat hier dan ook echt centraal. De lijntjes in het ziekenhuis zijn kort waardoor een patiënt meestal meteen kan doorlopen naar een vervolg onderzoek. Je voelt je als patiënt echt gehoord. Uit eigen ervaring is dat bij een andere ziekenhuis niet altijd het geval. Dat vind ik zo mooi aan Bernhoven.

Geen 1 dag is hetzelfde

Elke ochtend komen we met alle collega’s samen. We bespreken wie welke dienst heeft en of er bijzonderheden zijn. Ook maken we een praatje hoe het met iedereen gaat. Daarna gaan de artsen aan hun spreekuur beginnen en wij als doktersassistenten beginnen aan onze eigen taken. Wanneer een patiënt terugkomt van de arts, komt hij of zij bij de balie. Hier helpen wij de patiënt verder. We geven het recept mee, plannen een nieuwe afspraak voor de patiënt in of maken bijvoorbeeld een vervolgafspraak voor onderzoeken op een andere afdeling. Tussendoor hebben we veel contact met patiënten om hun vragen te beantwoorden en voor het verwerken van administratieve taken van de reumatoloog.

Als doktersassistent heb je ook eigen patiënten met een eigen spreekuur. Je geeft voorlichting over nieuwe medicatie en instructie voor het leren injecteren van medicatie. Daarnaast hebben we ook nog een telefoondienst. Dan ben je de schakel tussen de patiënt en dokter. Je geeft advies en overlegt zo nodig met de arts, waarna je de patiënt weer terugbelt. De werkzaamheden zijn dus erg divers, wat het werk erg afwisselend en uitdagend maakt.

Bekijk hier onze vacatures

 

Respectvol, maar vooral gezellig

Ons team bestaat uit zes doktersassistenten, zes reumatologen, een verpleegkundig specialist en een reumaconsulente. Kijkend naar de doktersassistenten zit er veel verschil in leeftijd. Van een jonge collega die net is afgestudeerd, tot een ervaren collega die over een aantal jaar met pensioen gaat. Dat is dus wel een verschil in ervaringen, maar dat maakt het leuk om zo ook met elkaar ervaringen te delen. Tijdens de dienst werken we met drie doktersassistenten tegelijk, met ieder zijn eigen functie. Dit kan de balie, telefoon of omloop zijn. We hebben echt een warm team. We gaan respectvol, maar ook gezellig met elkaar om. Er hangt een fijne sfeer op de poli waarbij iedereen elkaar gelijk behandeld en ook bij elkaar binnen loopt voor een klein praatje. Een leuk teamuitje of een borrel om de week af te sluiten komt bij ons ook regelmatig voor.

Twijfel je? Ga het gesprek gewoon aan

Binnen Bernhoven zijn er genoeg mogelijkheden. Zelf ben ik van origine verzorgende IG en verpleegkundige, maar ook ik kon als doktersassistent starten. Als doktersassistent kan je jezelf nog altijd verder ontwikkelen. Bijvoorbeeld uitbreiden of verdiepen in een aandachtsveld. Ook kan je coördinerende doktersassistent worden. Je kan zelfs doorgroeien tot clustercoördinator. Genoeg mogelijkheden dus!

Kelly van der Heijden, doktersassistente op poli reumatologie

Contact
& meer informatie

HR team foto