Skip to Content

‘We leren van elkaar, we doen het samen’

Lotte Selten - operatieassistent

‘Zeven jaar geleden kwam ik vers van de HAVO bij Bernhoven om mijn opleiding tot operatieassistent te doen. Ik werd heel goed begeleid, ik voelde me er thuis. En dat gevoel heb ik nog steeds.

‘Waar ‘m dat in zit? Wat me hier aanspreekt is dat we heel erg allround zijn, terwijl we tegelijkertijd ook elk onze eigen ‘specialismen’ hebben, iets meer vakkennis over specifieke operaties. Die combinatie van algemene vaardigheden en extra deskundigheid vind ik heel fijn. Ook houd ik van de gemoedelijkheid. Binnen het team noemen we iedereen bij de voornaam, het is allemaal niet zo hiërarchisch. Ik vind ook dat het helpt als je elkaar iets beter kent; als je weet wat er speelt kun je elkaar makkelijker opvangen als er iets is. Dat komt de kwaliteit van het team ten goede.

‘En dit team is heel hecht, dat hoor ik ook heel veel om me heen. We hebben dat bijvoorbeeld ervaren toen we een keer een jonge patiënt hadden die er heel slecht aan toe was. We hebben met zijn allen uren geknokt om deze erdoor te krijgen, en met succes. De volgende dag kregen we een mailtje van de anesthesist dat hij samen met de specialist had opgesteld. Ze bedankten ons voor wat we hadden gedaan én vroegen of er punten waren waarop zij het beter hadden kunnen doen. Want dan zouden we om de tafel gaan om dat te bespreken. Ik vond dat zó knap! Het liet zien: welke rol je ook hebt, we leren van elkaar, we doen het samen.’

Lotte Selten, operatieassistent

 

Contact
& meer informatie

HR team foto