Skip to Content

‘De patiënt geruststellen in een spannende situatie is ontzettend belangrijk’

Dominique van Linden - recovery verpleegkundige

Dominique van Linden is een gedreven recovery verpleegkundige die elke dag met heel veel plezier aan het werk gaat. Ze heeft altijd al een groot hart gehad voor de zorg en vindt het belangrijk om mensen zo goed mogelijk te begeleiden in hun ziekteproces. Met een luisterend oor en een warme aanwezigheid staat ze klaar om patiënten gerust te stellen en te voorzien van de nodige informatie.

Wat Dominique's baan als recovery verpleegkundige zo bijzonder maakt, is de snelle wisseling van contacten met patiënten. Ze legt uit: ‘In die korte momenten probeer ik het vertrouwen van de patiënt te winnen en hen optimaal te begeleiden voor en na een operatie. In zo’n spannende situatie is het heel belangrijk om de patiënt gerust te stellen.’  

Afwisselend werk

Dominique bereidt patiënten voor op de operatie, bewaakt hen tijdens het herstel op de verkoever (uitslaapkamer) en kinderverkoever, en bezoekt patiënten van de acute pijn service. ‘Elke dag is anders en dat maakt mijn werk zo afwisselend’, vertelt ze enthousiast. Natuurlijk kunnen die variatie en onvoorziene situaties soms ook uitdagend zijn, maar Dominique kan goed omgaan met stress en weet deze uitdagingen aan te pakken. Ze evalueert situaties samen met haar collega's en leert ervan om in de toekomst nog beter te handelen. Het geeft haar voldoening als de dag soepel verloopt, ze fijn heeft samengewerkt en ze het verschil heeft kunnen maken voor haar patiënten.

Een ontspannen sfeer

Bernhoven is een klein regionaal ziekenhuis met korte lijntjes. Dominique vindt dat prettig, zegt ze: ‘Het maakt het contact met collega's en specialisten gemakkelijk en gemoedelijk.’ Haar team bestaat uit zelfstandige collega's met veel kennis en ervaring. ‘Juist die diversiteit in leeftijd en interesses zorgt voor een dynamische en leerrijke omgeving’. Om zichzelf verder te ontwikkelen, begeleidt Dominique leerlingen en neemt ze deel aan werkgroepen: ‘Ik geloof dat er altijd ruimte is om te groeien en nieuwe dingen te leren’.

Loop een dagje mee!

Dominique is dankbaar voor de mogelijkheid om in de zorg te werken. ‘Ik hoop dat mijn verhaal jou inspireert om ook voor dit mooie vak te kiezen. We hebben nieuwe collega’s hard nodig. Ben je geïnteresseerd geraakt door mijn verhaal? Kom gerust een dagje bij Bernhoven meelopen!’

Vacature: Recovery verpleegkundige Bekijk alle vacatures

Dominique van Linden, recovery verpleegkundige